top of page
Despre ​mine​_
IMG_1912.jpg
Mă bucur să ne cunoaștem!

​​

Numele meu este Andrei Hosciuc și sunt psiholog-psihoterapeut specialist, licenţiat în psihologie la Universitatea din Bucureşti. Deţin dreptul de liberă practică în Psihoterapie Integrativă şi un Master în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Sunt membru al Colegiului Psihologilor din România, al Federației Române de Psihoterapie şi al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă şi sunt acredidat în Consiliere Vocațională de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Activitatea mea reflectă noile tendinţe abordate de şcoala de psihoterapie integrativă. Urmăresc în permanență să mă specializez și să îmi dezvolt abilitățile prin participarea la conferinţe şi ateliere de lucru cu traineri de renume internaţional.

 

 

De ce Abordare Integrativă?

​​

Psihoterapia integrativă recunoaşte abordările psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale şi afirmă că fiecare dintre acestea are ceva de oferit psihoterapeutului şi clientului, prin tehnici și metode de lucru. Așadar, oferă o viziune complexă în înţelegerea fiinţei umane şi a procesului psihoterapeutic.

De aceea, pentru mine, importantă este nu încadrarea clientului într-o  anumită categorie. Ci, pornind de la premisa complexității psihicului uman, îmi propun ca scop construirea unei relații terapeutice care să permită explorarea aspectelor esențiale din viața sa. Rezultatul este un spațiu mental în care oricine se simte în siguranță și pe deplin acceptat așa cum este.

Filosofia mea

Psihoterapia nu este un panaceu. Departe de a fi un remediu universal, psihoterapia este un serviciu prin care persoana din fața mea este însoțită în procesul cunoașterii personale.


Friedrich Nietzsche afirma: "Nu există adevăr, există doar interpretare."  Prin urmare, recunosc faptul că nu dețin adevărul absolut (nimeni nu o face, dealtfel), că nu folosesc o "baghetă magică" sau “soluții-miracol”. Însă, de fiecare dată, îmi pun în aplicare toată experiența și cunoșințele deprinse și, mai ales, fac tot ce îmi stă în putință, din punct de vedere uman, pentru a găsi împreună o rezolvare a problemelor cu care persoana se confruntă.


Sunt un psihoterapeut cu peste 10 ani de practică profesională și am înțeles din experiența acumulată până în acest moment că, pentru ca terapia să aibă succes, cel mai important factor este relația dintre client și psihoterapeut. Empatia, curiozitatea, sensibilitatea, parte din propria mea personalitate, reprezintă resurse importante pe care le folosesc în investigarea complexității umane și oferirii suportului în vederea schimbării. 

bottom of page